“Eδώ και ένα χρόνο παρακολουθούμε το αφήγημα για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΞ, για την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, για τον έλεγχο των πάντων με το πάτημα ενός κουμπιού….

 Αλήθεια, κύριε Καμαρίδη, για την περίφημη ιστοσελίδα σας, που το λέτε και το ξαναλέτε πως οι καταναλωτές μπορούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό τους, είστε απόλυτα σίγουρος;

Από την άλλη παρακολουθήσαμε στα τοπικά ΜΜΕ τον βανδαλισμό και την πλήρη καταστροφή των γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΞ στο Δροσερό και μάλιστα σε δύο δόσεις και ακούσαμε έκπληκτοι τον κύριο Καμαρίδη να δηλώνει «Δυστυχώς, άκουσα τις… “σειρήνες” της αντιπολίτευσης και δεν προχώρησα, όπως σκόπευα, στη θωράκιση αυτών των γεωτρήσεων».

Αλήθεια, Κύριε Καμαρίδη, από την πρώτη καταστροφή που έγινε στις 9/3 μέχρι την δεύτερη που έγινε στις 16/3 πείτε μας τι ενέργειες κάνατε για να προστατεύσετε την ήδη μερικώς λεηλατημένη εγκατάσταση, εκτός κι αν και πάλι οι “σειρήνες” της αντιπολίτευσης δεν σας άφησαν να το προνοήσετε και να το πράξετε!!!

Φυσικά αυτή η πολυδιαφημισμένη ψηφιακή αναβάθμιση είναι και ιδιαίτερα πολυδάπανη!! Ενδεικτικά επισημαίνουμε:

• Προμήθεια νέου τηλεφωνικού κέντρου με απευθείας ανάθεση κόστους 19.960 ευρώ!

• Εκσυγχρονισμός και ασφάλεια δικτύων πληροφορικής κόστους 13.600 ευρώ!

• Κατασκευή ιστοσελίδας με απευθείας ανάθεση κόστους 18.500 ευρώ!

• Προμήθεια λογισμικών προγραμμάτων, κόστους 19.900 ευρώ! (Ανάδοχος ορίζεται εταιρεία με έδρα τη Λευκωσία Κύπρου)

• Υποστήριξη και ενημέρωση της ιστοσελίδας και την υποστήριξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της επιχείρησης για ένα έτος, κόστους 3.000 ευρώ!

• Αναβάθμιση του προγράμματος καταναλωτών με απευθείας ανάθεση, κόστους 26.000 ευρώ! (Στην ίδια εταιρεία με έδρα την Κύπρο)

• Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης τηλεφωνικού κέντρου, κόστους 5.000 ευρώ!

Συνολικό κόστος έως σήμερα 105.960 ευρώ!!!!

Στις παραπάνω αναφορές μας για τον τεχνολογικό εξοπλισμό της ΔΕΥΑΞ δεν συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες της εταιρείας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την ανανέωση χρήσης των λογισμικών που διαθέτει!

Και ενώ γίνονται όλα αυτά, πληθαίνουν οι φωνές των επαγγελματιών της πόλης μας που, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, δεν έχει τεθεί καμία φορά θέμα προς συζήτηση η μερική ή και ολική απαλλαγή τους από τα τέλη ύδρευσης για όσο καιρό οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας!

Πληθαίνουν οι φωνές των δημοτών για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΞ και για την υψηλή αξία του νερού της Ξάνθης.

Προς επιβεβαίωση και στήριξη αυτών που αναφέρουμε επικαλούμαστε τη δημόσια τοποθέτηση του νυν Προέδρου της ΔΕΥΑΞ, κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη, ο οποίος πριν από 5 χρόνια ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ δήλωνε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ άλλων: «Τώρα όμως κατάλαβα γιατί το νερό στην Ξάνθη είναι από τα ακριβότερα στην Ελλάδα. Κατακαημένε Ξανθιώτη πλήρωνε. Εσύ τους διάλεξες….»

ΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ για ακόμη μιά φορά τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης και τον κ. Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης, όσο και αν προσπαθούν να αποφύγουν τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση της ΔΕΥΑΞ, όπως είχαν δεσμευτεί από την πρώτη μέρα της θητείας τους, όπως έχει ζητηθεί επίσημα από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων και όπως είχε οριστεί αλλά δεν έγινε ποτέ, πως ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης και τον κ. Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης να ξεκινήσει επιτέλους ένας διάλογος με απώτερο στόχο να προχωρήσουμε στην πολυπόθητη μείωση των τιμολογίων της επιχείρησης, τόσο προς όφελος των επαγγελματιών του Δήμου μας όσο και των Δημοτών!

Δημοτική Παράταξη ‘’Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ’’, Μελισσόπουλος Σάββας, Σταυρακάρας Παναγιώτης, Χουσεϊνογλου Τιμούρ, Παπαδάκης Θεοφάνης, Τσαρεκτσή Τζενάν, Τοπ Σινάν, Χαριτωνίδου Ειρήνη, Καλογερής Γεώργιος

* Η Silicon Valley είναι μια περιοχή στο νότιο τμήμα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, στη Βόρεια Καλιφόρνια και είναι συνώνυμο της τεχνολογίας και της καινοτομίας!”

Γιά το ίδιο θέμα το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Χατζηγεωργίου επικοινωνεί μεσω των ΜΜΕ λέγοντας:

“Προς τα Μέσα ενημέρωσης της Πόλης μας. Σας γνωρίζω ότι ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ που ορίστηκα με σχετική απόφαση αρ. 177/30-11-2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, δεν συμμετέχω στο Συμβούλιο της 26ης Μαρτίου 2021, για
τους λόγους που αναφέρω στη συνημμένη επιστολή μου.

Θεωρώ χρέος μου να σας ενημερώσω και αν εσείς κρίνετε ότι πρέπει να πληροφορούνται οι συμπολίτες μας τέτοια θέματα, μπορείτε να το δημοσιεύσετε.

Ευχαριστώ πολύ
Ελένη Χατζηγεωργίου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ξάνθη 26/3/2021 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πρόεδρο ΔΣ κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη

Θέμα: Δια περιφοράς συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2021

Κύριε Πρόεδρε
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου 2020 ( Φ ΕΚ Α’55/ 11-3 -2020 ), κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής διάδοσης του COVID-19, η λήψη αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευομένων, από τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, νομικών προσώπων, μπορεί να λαμβάνονται, είτε δια περιφοράς, είτε δια τηλεδιάσκεψης, είτε δια ζώσης, ενώ προβλέπεται, στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των Δ.Σ., οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Κύριε Πρόεδρε λυπούμαι που και ενώ σας δίνεται η δυνατότητα διενέργειας των συνεδριάσεων του Δ.Σ., δια ζώσης , αλλά ακόμη και μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεχίζετε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις του Συμβουλίου και μάλιστα για θέματα υψηλής σοβαρότητας για την επιχείρηση. Και για τα κατεπείγοντα θέματα όπως οι μελέτες στο πρόγραμμα Τρίτση.

Με λύπη μου μάλιστα διαπιστώνω ότι παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μελών Δ.Σ., της 18ης Δεκεμβρίου 2020, της 29ης Ιανουαρίου 2021, της 26ης Φεβρουαρίου 2021 συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο δια περιφοράς και στη σημερινή συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2021.

Μας έχουν αποσταλεί με ηλεκτρονικά μηνύματα σε διάφορες ημερομηνίες από 22/3/2021 τα θέματα της Συνεδρίασης, αρκετά μεγάλου αριθμού (14 Θέματα), και μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλά θέματα αρκετά σοβαρά, για τα οποία δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες και αναλύσεις, αλλά και ένα κατεπείγον θέμα, λόγω λήξης της προθεσμίας που δίνει το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σημαντικά θέματα με βαρύνουσα σημασία για την απρόσκοπτη και εύρυθμο λειτουργία της επιχείρησης τα οποία θα έπρεπε τα μέλη του Δ.Σ να έχουν την δυνατότητα να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες τους άμεσα από τους καθ’ ύλην αρμοδίους.

Η επανειλημμένη εισήγηση μας για αναβολή των συνεδριάσεων και ο προγραμματισμός τηλεδιασκέψεων τις επόμενες μέρες, εφόσον αποσταλούν περισσότερα στοιχεία για το κάθε θέμα, έπεσαν στο κενό. Παρακαλούμε έστω και τώρα όπως εξετάσετε τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και αντιμετωπίσετε το θέμα των συνεδριάσεων του ΔΣ με την αρμόζουσα σ’ αυτό σοβαρότητα.

Διαπιστώνω με λύπη μου, ότι παρά το γεγονός ότι υποβάλλω το σχετικό έγγραφο μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την παράκληση να επισυναφθεί στην απόφαση της συνεδρίασης, δεν επισυνάπτεται και απλώς εμφανίζομαι ως απούσα.

Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης, δεν είμαστε απόντες, απλά απέχουμε από τις συνεδριάσεις για τους λόγους που κάθε φορά σας αναγράφουμε στα έγγραφα μας.

Άλλο ο απών και άλλο ο απέχων, ευτυχώς η γλώσσα μας είναι πλούσια σε λεξιλόγιο και διαχωρίζει αλλά και διευκρινίζει πλήρως τις διάφορες έννοιες.

Καταλήγοντας Κύριε Πρόεδρε σας ενημερώνω και πάλι, ότι αρνούμαι να συμμετέχω, έστω και δια της απλής παρουσίας μου, έστω και με ηλεκτρονικό τρόπο, σε τακτικές και διαδικασίες, οι οποίες υποβαθμίζουν τον θεσμικό μας ρόλο, ως εκπροσώπων των δημοτών, σεβόμενη τους πολίτες και ως άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τιμά την υπογραφή του αρνούμαι να συμμετέχω στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26ης Μαρτίου 2021.

Σας ενημερώνω ακόμη ότι δεν πρόκειται να συμμετέχω και στο μέλλον σε δια περιφοράς συνεδριάσεις χωρίς έστω την προβλεπόμενη αιτιολόγηση και την αντίστοιχη πληροφόρηση με πλήρη στοιχεία.

Παρακαλώ η επιστολή μου να επισυναφθεί στις αποφάσεις του ΔΣ της 26ης Μαρτίου 2021, με την οποία θα αιτιολογείται ο λόγος αποχής μου από τη συνδρίαση.

Ξάνθη 26 Μαρτίου 2021
Η υπογράφουσα
Ελένη Χατζηγεωργίου
Μέλος Δ.Σ “