Δελτίο Τύπου του “ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ” για την αποχώρηση του Δημοτικού Συνδυασμού από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς (VIDEO)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

26.02.2024                                                                              Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Ο Δημοτικός μας Συνδυασμός ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ θεωρώντας ως τελικό αποδέκτη και κριτή των πεπραγμένων του τους πολίτες του Δήμου Κιλκίς αισθάνεται την υποχρέωση να τους ενημερώσει ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποχώρησε από αυτήν, όταν η Δημοτική Αρχή έφερε ως θέμα προς ψήφιση την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη για τους εξής λόγους :
1. Ο Δήμαρχος Κιλκίς φερόμενος αντιδεοντολογικά και αντιδημοκρατικά σε δημόσια εκδήλωση προεξόφλησε πριν 3 περίπου εβδομάδες ότι για την συγκεκριμένη θέση θα υπερψηφιστεί το πρόσωπο της αρεσκείας του που έθεσε όντως υποψηφιότητα σήμερα. Με τον τρόπο αυτό μηδένισε το ρόλο της Αντιπολίτευσης, διότι για να εγκριθεί μία τέτοια υποψηφιότητα απαιτούνταν τα 2/3 των ψήφων επί του απολύτου αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων που σημαίνει ότι χρειάζονταν και ψήφους από άλλη παράταξη για την εκλογή και συγχρόνως αποθαρρύνοντας έτσι την πρόθεση οιουδήποτε άλλου πολίτη να θέσει υποψηφιότητα για την συγκεκριμένη θέση.
2. Για μία τέτοια εκλογή που απαιτείται και ενισχυμένη πλειοψηφία, επειδή πρόκειται για σοβαρό θεσμό, είναι καλό το πρόσωπο που θα επιλεγεί δια της ψήφου των Δημοτικών Συμβούλων να είναι κοινής αποδοχής για το καλό όλων των δημοτών και όχι μόνο της αρεσκείας του Δημάρχου.
3. Για να δώσει ένα μήνυμα στην αυταρχική λειτουργία του Δημάρχου που επιδιώκει να ρυθμίζει τα πράγματα στο Δήμο κατά τις προσωπικές του στοχεύσεις αγνοώντας παρατάξεις και πρόσωπα, όπως έκανε στην προηγούμενη 4ετή θητεία του, όπου κατάφερε με τη βοήθεια του τότε Νόμου να εξαφανίσει σχεδόν την Αντιπολίτευση, που είναι η εγγύηση για τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Του δώσαμε σήμερα το μήνυμα ότι αυτά τα στρεβλά που ήξερε να τα ξεχάσει και ότι σε αυτήν την 5ετία θα υπάρχει οργανωμένη, συγκροτημένη και με διακριτό ρόλο Αντιπολίτευση, την οποία θα πρέπει να σέβεται και να υπολογίζει και ότι πλάγιες οδοί και άλλες μέθοδοι δε θα περάσουν.
Πηγή βίντεο: gnomikilkis

spot_img