Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στις 6 το απόγευμα για τον κορονοϊό, έκανε λόγο για τα μέτρα που αίρονται και είναι πιθανόν να υπάρξουν εκ νέου, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα ισχύσουν για την Πρωτομαγιά.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων:

Αύριο στις 18:00 θα μιλήσει μέσω διαγγέλματος ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων. Και κρούσματα θα έχουμε και πιθανώς να χρειαστεί να ξαναπάρουμε μέτρα που αίρουμε τώρα. Στο πλαίσιο των ενημερώσεων αύριο θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες. Όπως δείξαμε συλλογική υπευθυνότητα στο κλείσιμο, έτσι πρέπει να γίνει και στο άνοιγμα μέχρι να βρεθεί εμβόλιο.

«Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη γιατί σε όλη τη διάρκειά της ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε θέσει, όμως προετοιμαζόμαστε ταυτόχρονα εντατικά για την επόμενη ημέρα, για μια νέα καθημερινότητα με σταδιακή προσεκτική άρση μέτρων» τόνισε o Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πέρασμα της νέας φάσης θα εκτυλίσσεται κανονικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε να υπάρξει σε κάθε κλάδο η κατάλληλη προετοιμασία. Ο κανόνας είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας, κατέστησε σαφές. Υπογράμμισε εκ νέου ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα την Πρωτομαγιά, «άρα δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές».