Χωρίς πινακίδες έτοιμο προς δράση, μας διαβεβαιώνουν οι γνωρίζοντες από πλευράς εξωτερικού καλλωπισμού το ασθενοφόρο που στα πλευρά του τώρα έχει τα διακριτικά του δήμου Ξάνθης.

Το όχημα είναι ένα παλαιό μοντέλο ασθενοφόρου που χρησιμοποιούσε κατά περιόδους πριν χρόνια, το ΕΚΑΒ πολλά από αυτά τα οχήματα αντίστοιχα της εικόνας, αποσύρθηκαν λόγω παλαιότητας και πολυχρησίας, κρίνοντας οι αντίστοιχες τεχνικές υπηρεσίες ότι δεν χρήζουν περισσότερης προσοχής με το κόστος επισκευής των επί μέρους μηχανικών τους συγκροτημάτων και κοστοβόρα για επισκευές ή αντικατάστασης.

Μάλιστα σε κάποια από αυτά υπάρχουν αντίστοιχα πιστοποιητικά ακινησίας και απόσυρσης.

Παρ όλα αυτά ο δήμος Ξάνθης με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Εμμανουήλ Τσέπελη μπήκε σε διαδικασία επισκευής των δύο οχημάτων, κατά πληροφορίες μας που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν επισήμως , παρ όλο που αρκετά από τα λειτουργούντα αντίστοιχα συνεργεία επισκευής οχημάτων δεν δέχθηκαν να εμπλακούν στο εγχείρημα αυτό.

Τελικά βρέθηκε και το βαφείο που έβαψε το πρώτο όχημα με τα σήματα του δήμου Ξάνθης.

Τα ερωτήματα είναι αρκετά και από τα όσα μας είπε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, ο οποίος έχει πολλές απορίες, δήλωσε δε ότι δεν γνωρίζει να έχει κατεβεί τακτικό θέμα σε κάποια από τα θεσμικά όργανα του δήμου για να παρθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις, ερωτήματα όπως λ.χ.

“έχει ο δήμος Ξάνθης την δυνατότητα να επανακυκλοφορήσει τα οχήματα αυτά; ….

μπορεί να εκδώσει ασφαλιστήρια συμβόλαια;….

μπορεί να περάσουν ΚΤΕΟ και στο όνομα ποιού; …..

του δήμου Ξάνθης ή του φορέα που έχει την κυριότητα;…….

και αν είναι έτσι τότε προς τι οι αναγραφόμενες πινακίδες;….

υπάρχουν οι αντίστοιχες αποφάσεις από τις κατά τον νόμο αρμόδιες επιτροπές (οικονομική, ποιότητας ζωής και ίσως Δημοτικού Συμβουλίου) που εγκρίνουν κονδύλια για την αποπληρωμή των όποιων εργασιών;……

υπάρχουν τεχνικές μελέτες για το τι ακριβώς χρειάζονταν για να έρθουν σε πλήρη λειτουργικότητα τα οχήματα αυτά με το αυξημένο κόστος επαναλειτουργίας τους λόγω του ότι είναι Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ;……

εφ όσον έγιναν όλες αυτές οι εργασίες και ολοκληρώθηκαν, μπορεί σε επόμενο χρόνο να παρθούν οι αποφάσεις για να γίνει η αποπληρωμή των εργασιών στα αντίστοιχα συνεργεία και με ποια οικονομική διαδικασία;…..”

Ερωτήματα που είναι εύλογα και πρέπει άμεσα να απαντηθούν από την Δημοτική Αρχή δια του δημάρχου Ξάνθης.

Αν και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι είμαστε μπροστά σε ένα κυοφορούμενο οικονομικό και πολιτικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ (;). Μένει να “διασκεδαστούν” όλα αυτά με τις αντίστοιχες απαντήσεις !!!!