Χειροτερεύει η κατάσταση με τους λαθροεισβολείς, κάθε χθες και καλύτερα…

Με χάρτες που διακινούνται μέσω internet με καθορισμένα τα σημεία και τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν τα ….πεζοπόρα τμήματα πάντα εφοδιασμένα με σημεία “ελέγχου” της διαδρομής με την βοήθεια συστημάτων GPS και Glonass όσο και τα πολυπρόσωπα τμήματα καθημερινά περνώντας την συνοριογραμμή του Έβρου περιμένουν σε προκαθορισμένα σημεία για την παραλαβή τους από οχήματα διαφόρων τύπων και τονάζ να τους μεταφέρουν πιο μακριά από τα σύνορα.

Και αυτό γιατί αν περάσουν τον Έβρο τους έχουν ενημερώσει λεπτομερώς, μέχρι και τηλέφωνα δικηγορικών γραφείων στην Ελλάδα και κατά περιοχή έχουν, οι λαθρέμποροι στην διακίνηση των λαθρομεταναστών. Πέραν των όσων δεκάδων χιλιάδων δολαρίων που τζιράρονται καθημερινά μεταφέρουν μέσα στα “μπουλούκια” των λαθροεισβολέων και πολλούς από τους εγκληματίες του ISiS όπως επίσης και κατά καιρούς εντοπίστηκαν στελέχη δράσης μυστικών υπηρεσιών άλλων κρατών.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έγιναν καθεστώς μόνιμης ακτοπλοϊκής γραμμής τα “φουσκωτά” χωρίς κάνεις να τα εμποδίζει, απεναντίας μάλιστα έχουν όλες τις διευκολύνσεις…..
Στην Ικαρία, η απόβαση των “αλλοδαπών” κατά την διάρκεια της ημέρας και χωρίς κανένα εμπόδιο, βλέπουν οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι και καταγράφουν το περιστατικό με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Προκαλεί εντύπωση το πόσο εύκολα καταφθάνουν οι βάρκες στο νησί και διερωτάται πλέον κανείς τι θα εμπόδιζε μια ασύμμετρη επιχείρηση με «αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες» οι οποίοι όμως θα ήταν οπλισμένοι με συγκεκριμένη αποστολή κατά ελληνικού νησιού με σκοπό το σαμποτάζ, ή ακόμα και την δημιουργία προγεφυρώματος σε μια επικείμενη τουρκική επίθεση.

Ενώ στον Έβρο οι κάτοικοι φοβούνται για τις ζωές τους και δεν είναι λίγοι πια οι πολίτες που “ανοίγουν” τα στόματα “Πολύ συχνό φαινόμενο στον ορεινό όγκο του Έβρου. Δέρειο, Λεπτοκαρυά, Κέχρος κλπ κλπ όσοι κινούμαστε προς τα εκεί για δουλειά (ανεμογεννήτριες – τηλεπικοινωνίες) τους συναντάμε πολύ συχνά. Στη μέση του πουθενά – κυριολεκτικά – τους βλέπεις να περπατάνε , να σου κάνουν νόημα να σταματήσεις και σε πολλές περιπτώσεις όπως και αυτή πετάγονται στο δρόμο. Μη σταματάτε για κανένα λόγο”!
Σημειώνεται σε καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Κυνηγών νομού Έβρου Νίκο Λαμπρίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum, ο οποίος ανέφερε πως “λαθρομετανάστες τον περικύκλωσαν έξω από το κατάλυμά του στο Δέλτα του Έβρου, απειλώντας τον με «παλούκια και τσεκούρια».”