Όταν η σημερινή Κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει τα παιδιά της στα θρανία φορώντας τα μάσκες στα 5χρονα και θέλοντας να επιβάλει τις μάσκες στα 20χρονα πηγαίνοντας σε θρανία και αμφιθέατρα σε συνθήκες απόλυτου συγχρωτισμού και όταν χρηματοδοτεί εκδηλώσεις “μουσικοχορευτικού κάλλους” όπως λ.χ. στον  Ίασμο, στην Ξάνθη, την Καβάλα και αλλού με συνέπειες από ότι καταγράφεται για την εξάπλωση του Covid-19, ενώ αλληθωρίζει στις συνεχείς καταγγελίες ανθρώπων των Τοπικών Κοινωνιών για το μοίρασμα ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ εν μέσω ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ  Δημοσίων Οργανισμών με επαναλαμβανόμενες τις διαδικασίες  “εγώ ειμι η αρχή και τό τέλος” …..κλπ κλπ.

Τότε το μόνο που απομένει είναι μια πικρή, θολή και οργισμένη επίγευση….

Αδίκως δεν προσομοιάζουν την Χώρα μας, Χώρα που ανθεί η “Φαιδρά Πορτοκαλέα”,  με τον εύγλωττο παραλληλισμό του μύθου που τις ρίζες του αντλεί από τον προπερασμένο αιώνα.

Κι η οργή αυτή προσωποποιείται πλήρως και θα εκφραστεί, τότε μην αρχίσουν τα ημέτερα “ωδικά πτηνά” βλ. “παπαγαλάκια” να κρώζουν διά των γραφίδων ή των  …….ωφόνων τους και να επισείουν τον κίνδυνο των “κακών” που απεργάζονται κατά περιόδους το εκάστοτε “θεάρεστο” πολιτικό έργο Κυβέρνησης και Πολιτικολογούντων.(sic)  Ενώ οι Κυβερνώντες ποιούν τεχνιέντως την “νήσσαν” στα όσα δεν πράττουν οι έχοντες και κατέχοντες Θώκους με ψηλές πλάτες και στρόγγυλες σφραγίδες.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ η ΕΛΛΑΔΑ παρά μόνο μερίδα Ελλήνων που έχουν τα …. «μέσα και τα έξω»!!!!!!

Μην παραπονιόμαστε γιατί φεύγουν Ελληνόπουλα και επιστήμονες στην αλλοδαπή.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ εν μέσω αφωνίας συνεχίζει και θέλει να λειτουργεί η ΔΕΥΑ Ξάνθης με το ΥΠΕΣ υπόλογο όπως και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Κράτους. Τι λένε οι νέες καταγγελίες:

  ΠΡΟΣ τα Mέλη ΔΣ ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ

κ. Μούρκα Χρήστο, κ. Καμπερόπουλο Γεώργιο, κ. Ελευθεριάδη Απόστολο, κ. Μπεκήρ Ογλού Σουά, κ. Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ, κ. Αμβροσιάδη Παναγιώτη, κ. Παυλίδου Ελισάβετ, κ. Χατζηγεωργίου Ελένη, κ. Μάρη Φώτιο  

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/φισσες Δημοτικοί Σύμβουλοι & Μέλη του ΔΣ ΔΕΥΑΞ

Έχοντας ήδη διανύσει 18 μήνες που οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ πραγματοποιούνται με δια περιφοράς συνεδριάσεις, απευθύνομαι σε εσάς για να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις μου, που έχω εκφράσει πολλές φορές και δημόσια και που πιστεύω πως πολλοί από σας τις συμμερίζεστε.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μετά τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού η κανονικότητα αρχίζει να αποκαθίσταται.

Οι δημόσιες υπηρεσίες δουλεύουν απρόσκοπτα, τα σχολεία το ίδιο, πολλά νομικά πρόσωπα επίσης συνεδριάζουν πλέον δια ζώσης και όπου δεν είναι αυτό δυνατόν γίνονται συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, όπως γίνονται και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και στα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας.

Σκοτεινή εξαίρεση αποτελεί δυστυχώς η ΔΕΥΑ Ξάνθης, όπου δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του ΔΣ.

Στα πλαίσια αυτής της λειτουργίας λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς καμία ενημέρωση, καμία διάθεση διαλόγου, ενώ ως μέλη του ΔΣ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχουμε λάβει αποφάσεις που τελικά κρίθηκαν σε δικαστικές αίθουσες με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας.

Σας υπενθυμίζω τον σχετικό φάκελο του Νομικού Συμβούλου της ΔΕΥΑΞ ο οποίος ποτέ δεν συζητήθηκε ποτέ στο ΔΣ, τις αποφάσεις 149/20219, 62/2021, 77/2021 για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες ενώ ζήτησα επανειλημμένως (εγώ προσωπικά) δεν έλαβα και δεν έχω καμία γνώση επ΄ αυτών και τις οποίες θα ζητήσω πλέον με εισαγγελική παραγγελία.

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/φισσες

Πότε έβλαψε τη Δημοκρατία η ενημέρωση, η συζήτηση και  η κοινωνική λογοδοσία;

Έχουμε να κρύψουμε κάτι από τους δημότες μας;

Ο ρόλος όλων μας, τον οποίο μας ανέθεσαν οι δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, είναι να λαμβάνουμε ηλεκτρονική αλληλογραφία και να ψηφίζουμε με ηλεκτρονική αλληλογραφία;

Στο Δ.Σ. της Τρίτης καλούμαστε να αποφασίσουμε μεταξύ άλλων για μία ακόμη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, για την 9η αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2021, για την αποδοχή όρων και προϋποθέσεων δύο επενδυτικών δανείων ύψους 14.519.875,91 ευρώ!!!!!!

Ως μέλος της  Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη για ΌΛΟΥΣ» όπως πολύ καλά γνωρίζετε απέχω συνειδητά από αυτές τις διαδικασίες αφενός γιατί θεωρώ πως οι λόγοι εδώ και πολύ καιρό έχουν εκλείψει και πλέον πρόκειται για εκτροπή και αφετέρου γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να βρεθώ υπόλογος για πράξεις και παραλείψεις ή λανθασμένες αποφάσεις για τις οποίες δεν έχω καμία ενημέρωση και δεν έχουν συζητηθεί ποτέ, στα πλαίσια της λειτουργίας του ΔΣ.

Ξάνθη 27/9/2021

Θεοφάνης Παπαδάκης  Μέλος Δ.Σ.  Δ.Ε.Υ.Α.  Ξάνθης Δημοτικός Σύμβουλος «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Πρόεδρο ΔΣ, κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη

Θέμα: Δια περιφοράς συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2021 και αίτηση για παροχή απόφασης για ασφαλιστικά μέτρα

Κύριε Πρόεδρε
Μας καλείτε σήμερα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 2:46 μ.μ. για πραγματοποίηση τακτικής Συνεδρίασης δια περιφοράς και πάλι στις 28/9/2021, από 9:00 έως 12:00 π.μ. για δεκατέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη, για τα οποία μας αποστέλλονται μερικά … όχι ικανοποιητικά στοιχεία.

Παρά τις επανειλημμένες έγγραφες αντιρρήσεις μας, εξακολουθείτε να εφαρμόζετε την ίδια τακτική της δια περιφοράς Συνεδρίασης, στερώντας μας του αναφαίρετου δικαιώματος μας, να παίρνουμε τις σχετικές πληροφορίες από τους καθ’ ύλην αρμοδίους δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου.

Παρά το γεγονός ότι τα μέτρα για το Covid19 έχουν διαφοροποιηθεί πλήρως εσείς συνεχίζετε την ίδια τακτική.

Αν είναι δυνατόν να λειτουργούν τα πάντα στην χώρα μας και στην ΔΕΥΑ Ξάνθης να μην μπορεί να γίνει δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου ένα συμβούλιο για τόσα σοβαρά θέματα.

Κύριε Πρόεδρε όλοι θα κριθούμε για τις ενέργειες και αποφάσεις μας.

Επανειλημμένα κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, ότι οι σοβαρές αποφάσεις δεν μπορεί να παίρνονται έτσι… χωρίς καμιά συζήτηση και δυστυχώς για εσάς, δικαιωνόμαστε, όπως πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο.

Είχα υποβάλει επιστολή διαμαρτυρίας και έλαβα μέρος στο Συμβούλιο της 26/4/2021, μόνο και μόνο για να καταψηφίσω την εσφαλμένη, αναιτιολόγητη, άδικη και απαράδεκτη εισήγηση για την αντικατάσταση του Προϊσταμένου του Τμήματος Καταναλωτών από υπάλληλο που απ’ ότι φαίνεται στερείται από τα τυπικά προσόντα.

Ο ρόλος μας στο Συμβούλιο κύριε Πρόεδρε δεν είναι ούτε διακοσμητικός, ούτε απλής παρουσίας, ο ρόλος μας πρέπει να είναι ουσιαστικός.

Να ελέγχουμε, να βοηθούμε και να φροντίζουμε ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα της επιχείρησης, αλλά και των υπαλλήλων και πολιτών.

Μας καλείτε να αποφασίσουμε για 14 θέματα μεταξύ των οποίων είναι τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος, του προϋπολογισμού της επιχείρησης, δημοπρατήσεις έργων, ανακεφαλαιωτικοί πίνακες έργων, προμήθειες υλικών αλλά και δάνεια εκατομμυρίων από παρακαταθηκών και Δανείων (4.657.077,00€ και 9.862.798,91€, σύνολο δανείων = 14.519.875,91€).

Μας στέλνετε την πρόσκληση την ώρα που κλείνει η επιχείρηση, μεσολαβεί ένα διήμερο αργίας και η δυνατότητα που έχουμε να ζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία είναι μόνο μία ημέρα τη Δευτέρα και δεν μας δίνεται η δυνατότητα δια ζώσης να πάρουμε οποιαδήποτε πληροφορία από τους καθ’ ύλην αρμόδιους που θα έπρεπε να παρίστανται στην συνεδρίαση.

Κύριε πρόεδρε όσο συνεχίζετε να διεξάγετε τις συνεδριάσεις δια περιφοράς εγώ προσωπικά θα απέχω.

Παρακαλώ να επισυναφθεί η επιστολή μου στα Πρακτικά.

Επιπρόσθετα παρακαλώ να μου κοινοποιήσετε και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης για τα ασφαλιστικά μέτρα για την υπόθεση αντικατάστασης του Προϊσταμένου του Τμήματος Καταναλωτών, Νικόλαου Τσιμπιρή.
Ξάνθη 24 Σεπτεμβρίου 2021
Η υπογράφουσα, Ελένη Χατζηγεωργίου, Μέλος Δ.Σ