Επιστολή που ανάρτησαν στα social media και έστειλαν σε πλήθος αποδεκτών για να δηλώσουν την δυσαρέσκεια τους στους χειρισμούς για την αντιμετώπιση των 2 θετικών κρουσμάτων στον Covit-19 και να αποκαταστήσουν σε μία τουλάχιστον περίπτωση την αλήθεια, απέστειλαν κάτοικοι που διαμένουν στα δύο ορεινά Πομακοχώρια του Δήμου Μύκης στην Ξάνθης.

“Από τις 20:00 της 21ης Απριλίου του έτους 2020 έως τις 20:00 της 4ης Μαϊου 2020 έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτ του Δήμου Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Ο περιορισμός της κυκλοφορίας έγινε καθώς διαπιστώθηκαν δύο θετικά κρούσματα στον νέο κορονοϊό (COVID 19) στον οικισμό Ζουμπούλι.

Έκτοτε έχουν λάβει χώρα αναληθή δημοσιεύματα κατά τα οποία

α) υπήρχε θάνατος από τον ιό αυτό στον οικισμό Ζουμπούλι, πρόκειται για έναν 35χρονο ασθενή του ιού στην Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και ευχόμενοι επ ευκαιρία ταχεία ανάρρωση σε όλους τους νοσούντες από αυτόν τον ιό αλλά και γενικά σε όλους τους αρρώστους και

β) ότι υπάρχουν πολλαπλά ύποπτα κρούσματα στον οικισμό του Ζουμπουλίου. Επειδή ουδείς έχει υποβληθεί σε εξέταση αλλά ούτε νοσεί (έχοντας δηλαδή συμπτώματα γρίπης) ούτε από το Ζουμπούλι ούτε από το Αρναούτ. Επειδή το δημοσίευμα που αφορά τον θάνατο από τον ιό στο Ζουμπούλι είναι ανάξιο σχολιασμού.

Για τους λόγους αυτούς και απευθυνόμενοι προς κάθε αρμόδια αρχή, αφού δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με κανέναν αρμόδιο, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες μας, αιτούμαστε:
α) να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για τον ακριβή αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων,

β) να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από ποιον οικισμό υπάρχουν ύποπτα κρούσματα, με ποιον τρόπο έχουν κριθεί ύποπτα, εάν έχουν υποβληθεί σε εξέταση και πότε αναμένονται τα αποτελέσματα τους,

γ) γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την αλήθεια να ανασκεύασουν άπαντες τα δημοσιεύματα τους περί υπόπτων κρουσμάτων και θανάτου και να ζητήσουν συγνώμη από την μικρή κοινωνία που βάλλεται στον βωμό της τηλεθέασης και να γίνουν άμεσα εξετάσεις στο σύνολο των κατοίκων και άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με ταυτόχρονο κατ οίκων περιορισμό των νοσούντων, όπως ακριβώς έχει γίνει σε εκατοντάδες ή χιλιάδες περιπτώσεις ανά την επικράτεια.”