Ανακοινώσεις και αποφάσεις εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθης σχετικά με την παρουσία και μη δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και φιλάθλων στο γήπεδο της, Xanthi Arena στα Πηγάδια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η είσοδος αυτών των ατόμων θα γίνεται ύστερα από αποστολή mail όπου θα υποβάλλεται με αυτό τον τρόπο το αίτημα διαπίστευσης για τις αναμετρήσεις της ομάδας.

Η χρονική περίοδος υποβολής των αιτημάτων θα γίνεται έως και δύο ημέρες πριν την έναρξη του αγώνα. Οποιαδήποτε εκπρόθεσμη αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή καθώς θα έχει συμπληρωθεί η λίστα των δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Και το ερώτημα προς κάθε αρμόδιο είναι, όλα τα άτομα που παρευρίσκονται στις εξέδρες είναι δημοσιογράφοι; είναι φωτορεπόρτερ;

Διότι από το φωτογραφικό υλικό του κάθε αγώνα βλέπουμε πολλά άτομα που παρακολουθούν με το καφέ στο χέρι, με το κινητό και γενικότερα δεν φαίνεται να είναι μέσο ή εργαλείο μετάδοσης (δημοσιογράφοι) ή του φωτογραφικού ρεπορτάζ ή απαραίτητοι ή εντεταλμένοι εργαζόμενοι της ομάδας Α.Ο. Ξάνθης;

Υπάρχουν πάρα πολλοί Ξανθιώτες που κάθε χρόνο προμηθεύονται τις κάρτες διαρκείας της ομάδας, είτε γιατί θέλουν να στηρίξουν την ομάδα που τους έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις σε παρελθόντα έτη, είτε γιατί ελπίζει πως θα έρθει ξανά η στιγμή που θα μπορέσουν να βρεθούν στις αγαπημένες τους θύρες και να εμψυχώσουν με το δικό τους τρόπο την ομάδα.

Τι κάνετε λοιπόν στην ΠΑΕ προς αυτά τα άτομα – φιλάθλους;

Ξεχωρίζει τους φιλάθλους σε “φίλους” στελεχών της ΠΑΕ και μή;

Γιατί περί φιλάθλων πρόκειται για όλους αυτούς που τους επιτρέπεται η είσοδος μέχρι και σήμερα και κάθονται στις κερκίδες και όχι στα θεωρεία.

Απάντηση θα υπάρξει;
κατά προτίμηση έγγραφη, αν και από ότι καταγράφετε στην σύντομη ιστορία της σημερινής διοίκησης ενώ απαιτεί εγγράφως δηλώσεις συμμετοχής σε επίσημες ποδοσφαιρικές συναντήσεις, των δημοσιογράφων (πρωτοφανής πρακτική), αυτή απαξιεί να απαντήσει γραπτώς σε έγγραφες αιτήσεις – ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Το να αποφεύγουν οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ να απαντούν στα ερωτήματα για την καλή και παραγωγική συνεργασία δημοσιογράφων αφήνει μια πικρή επίγευση, υποθηκεύοντας την καλή συνεργασία με ευθύνη των ανθρώπων της ΠΑΕ.

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Ξάνθη Κωνσταντίνος Θυμιάνης βρίσκεται στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννη Γκούμα για τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Ελπίδων στην προκριματική φάση του EURO 2023 εναντίον της Κύπρου, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου και ώρα 17:30 στο «Απ. Νικολαΐδης».

Μαριάννα Χατζηαντωνίου – Βαγγέλης Βασιλειάδης