Η Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου συνεδρίασε, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, και αποφάσισε την ακύρωση της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. Η παρέλαση επρόκειτο να γίνει στη Μελβούρνη την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 ενώ για τις άλλες πόλεις της Αυστραλίας δεν υπάρχει μέχρι την ώρα που γράφτηκε το άρθρο σχετική ανακοίνωση.

Λόγω κορονοϊού, πιθανό να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Αυστραλία ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, η επίσκεψη του οποίου θα πραγματοποιούνται σε λίγες ημέρες.

Σε ματαίωση οδεύει επίσης και η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, τόσο λόγω ακύρωσης των αποστολών αγημάτων των Ευζώνων στο εξωτερικό για τις παρελάσεις σε ΗΠΑ και Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε η Προεδρική Φρουρά, με επίσημο έγγραφό της, όσο και η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ να αναστείλει όλες τις πτήσεις από Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, από σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και για τις επόμενες τριάντα ημέρες. Ο επικεφαλής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κ. Πέτρος Γαλάτουλας έχει ζητήσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για τη συζήτηση του θέματος.