Ξεκάθαρα αντίθετος ο ΠΟΜΑΚΟΣ πολιτευτή των ΑΝΕΛ Ιρφάν Μεχμέτ Αλή για το πιλοτικό πρόγραμμα σε νηπιαγωγεία της μειονότητας με τα μουσουλμανόπαιδα στα πομακοχώρια της Θράκης.

Με ανάρτηση του σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο ΠΟΜΑΚΟΣ πολιτευτής των ΑΝΕΛ παίρνει ξεκάθαρη θέση για το πιλοτικό πρόγραμμα που πρόκειται να εφαρμοστεί σε νηπιαγωγεία με μουσουλμανόπαιδα στη Θράκη ξεκαθαρίζοντας πως είναι κάθετα αντίθετος σε κάτι τέτοιο. “Αν και το θεωρώ αχρείαστο, θυμίζω πως μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος όχι τώρα αλλά εδώ και χρόνια δίνει τον δικό του αγώνα τόσο για τα γλωσσικά δικαιώματα των πομάκων όσο και για την καλύτερη (ελληνόφωνη) μόρφωση τους.” γράφει στην ιστοσελίδα του xanthinet.gr ο πομάκος δημοσιογράφος  Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Αναλυτικά η δήλωση – ανάρτηση του:

«Το πρόγραμμα που θα τρέξει για 6 νηπιαγωγεία στη Θράκη, με σκοπό την εισαγωγή της μητρικής γλώσσας, με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετο. Όλοι εμείς που για χρόνια προσπαθήσαμε να γίνει συνείδηση των Πομάκων η πολιτιστική τους ρίζα και να ενταχθεί όλη η μουσουλμανική κοινωνία στη ζωή της πατρίδας μας της Ελλάδας, βλέπουμε ότι είναι ένα πισωγύρισμα. Από την Κυβέρνηση περιμέναμε άλλα πράγματα και όχι υποχωρήσεις. Ποιος ξαφνικά βάζει τέτοιο θέμα στη Θράκη, τη στιγμή που ΟΛΟΙ οι γονείς στέλνουν χωρίς παράπονο τα παιδιά τους στα δημόσια νηπιαγωγεία; Μόνο η Τουρκία! Άσχετα με το τι θα γίνει τελικά με τη γλώσσα που θα χρησιμοποιείται, είναι ξεκάθαρο ότι πάμε στην κατεύθυνση που ζητάει το τουρκικό Προξενείο, κι όχι οι απλοί άνθρωποι της περιοχής.

Επειδή πολλοί λένε ότι πρέπει στην πολιτική να βάζεις νερό στο κρασί σου, τους απαντώ ότι δεν θα ρίξω πια ούτε μία σταγόνα νερού, φτάνει ως εδώ! Θα περιμένω να δω το πώς θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα και τι αποτελέσματα θα έχει, και θα ανακοινώσω την απόφασή μου χωρίς μισόλογα και ψέματα. Δηλώνω όμως από τώρα ότι σ’ αυτό το έγκλημα που πάει να γίνει δεν θα σιωπήσω, ούτε για τα δήθεν ανταλλάγματα που θα πάρει η Ελλάδα ούτε για τον όποιο προσωπικό λόγο.»