* του Θωμά Σάρα, είναι Πρόεδρος στο The National Ethnic Press and Media Council of Canada.

Σε ένα καλά οργανωμένο κράτος, η ευθύνη της ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιακών τους στοιχείων, αποτελεί τον γενικό κανόνα.

Στην Ελλάδα των ημερών μας, επί δέκα τέσσερα τώρα χρόνια, οι πυρκαγιές μαίνονται παντού, κατακαίγοντας δάση, περιουσίες, κατοικίες και όχι λίγες φορές και ζωές.

Αρχικά, αυτή η φωνή, το 2006 είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη λαίλαπα των πυρκαγιών από ομάδες φανατικών σλαβόφωνων, χωρίς ωστόσο να θελήσει κάποιος να λάβει έστω και τυπικά κάποια μέτρα προστασίας, των αθώων κατοίκων του κάμπου της Ολυμπίας, η οποία απετέλεσε το επίκεντρο της μανίας των εμπρηστών εκείνη την περίοδο του 2007.

Ύστερα από εκείνον τον, τόσο τυραννικό. δια της πυράς θάνατο, περισσοτέρων από εξήντα ατόμων, μεταξύ των οποίων και παιδιών, η τότε υπουργός επί των Εξωτερικών της Αθήνας, σε απ’ ευθείας τηλεφωνική κλήση, “μου συμβούλευσε να μην γράψω τίποτα σχετικά με εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για εκείνες τις θανατηφόρες πυρκαγιές. Σε περίπτωση δε που έγραφα θα με κυνηγούσαν και δεν θα ήξερα που να κρυφτώ.”

Έγραψα, και όπως ήταν επόμενο χρησιμοποίησαν κάθε τρόπο και μέσον στην διάθεσή τους προκειμένου να παραμείνω περιθωριοποιημένος, ας είναι καλά τα παιδιά της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, ή αλλιώς της “Αυλής των Θαυμάτων” της Αθήνας, όπου οι εκλεγμένοι πολιτευτές εισέρχονται στο κοινοβούλιο απένταροι και σε διάστημα μερικών χρόνων, συνήθως τεσσάρων, σαν από θαύμα γίνονται εκατομμυριούχοι.

Την περίοδο του 2007, είχαμε κάνει ξεκάθαρο, ότι οι υπεύθυνοι εκείνων των πυρκαγιών ήταν αποφασισμένοι να κατακάψουν κάθε δένδρο και κάθε δάσος που υπήρχε τόσο στην ηπειρωτική, όσο και την νησιωτική Ελλάδα. ………………..

η συνέχεια στο https://akritascanada.com/