21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Σήμερα Τετάρτη 06/05/2020 ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2.663 συνολικά. Η πιο ανησυχητική εξέλιξη είναι ότι από τα 21 νέα κρούσματα κορονοϊού τα 11 εντοπίστηκαν σε υγειονομική μονάδα του Στρατού και συγκεκριμένα στο 401 ΓΣΝΕ..

  • Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται στους 147 καθώς σήμερα καταγράφηκε ένας νέος θάνατος και 36 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε και για το πως καταγράφονται οι θάνατοι στην χώρα μας. Όπως είπε απαντώντας σε επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον τρόπο καταγραφής των νεκρών είπε ότι δεν είναι δική του επινόηση και ότι μάλιστα ακολουθεί την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει φόβος μετάδοσης του κορονοϊού από τα κουνούπια, ο κ. Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια. Ωστόσο, σύστησε την χρήση προστατευτικής σίτας προκειμένου να προφυλαχθεί ο κόσμος από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Ενοχλημένος ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Yπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε σε συναδέλφους του για τον τρόπο καταγραφής των θανάτων από τον κορονοϊό. «Δεν είναι επινόηση δική μου», είπε χαρακτηριστικά.