Απόφαση-σταθμό στην τουριστική βιομηχανία χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι της Βρετανίας την δικαίωση δυο πελατών της First Choice που υπέστησαν οξεία γαστρεντερίτιδα σε ξενοδοχείο της Δομινικανής Δημοκρατίας από μολυσμένα τρόφιμα, στους οποίους το δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ επεδίκασε αποζημιώσεις.

Η αρχική απόφαση ήταν ότι το ξενοδοχείο δεν είχε υπαιτιότητα για τα μολυσμένα τρόφιμα, ωστόσο το Εφετείο ήταν υπέρ των πελατών, θεωρώντας ότι δεν ήταν ικανοποιητική η ποιότητα του φαγητού και για την προμήθεια των μολυσμένων τροφίμων έχει ευθύνη το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με Βρετανούς δικηγόρους, η απόφαση έχει «μεγάλη σημασία για την τουριστική βιομηχανία», καθώς εάν ο πελάτης αποδείξει ότι έχει αρρωστήσει εξαιτίας των μολυσμένων τροφίμων που παρέχονται στο πλαίσιο της σύμβασης για διακοπές, τότε το φαγητό κρίνεται ως μη ικανοποιητικής ποιότητας και ο πελάτης θα έχει αξίωση αποζημιώσεως από τον ταξιδιωτικό πράκτορα. Εν ολίγοις, ο ενάγων δεν είναι απαραίτητο να αποδείξει την ευθύνη του ξενοδοχείου. Αρκεί να αποδείξει ότι η τροφική δηλητηρίαση συνέβη από το φαγητό του ξενοδοχείου, το οποίο περιλαμβάνεται στις παροχές του πακέτου διακοπών του.

Για την ιστορία, στους δυο πελάτες της First Choice, που κέρδισαν την αγωγή, επιδικάσθηκε αποζημίωση 24.000 λιρών.

Πηγή: tornosNews.gr