Με πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου αποστέλλεται στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες.

Ταυτόχρονα επισπεύδεται η διαδικασία κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα που βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του.

Τα ερωτήματα από μερίδα επαγγελματιών που ένοιωσαν εντονότατα το “άγγιγμα” των ανθρώπων της ΑΕΠΙ και των κρατικών λειτουργών που “έδωσαν Γη και Ύδωρ” στις τακτικές που εφάρμοσε χρόνια τώρα η ΑΕΠΙ είναι, θα τολμήσει η κα Κονιόρδου όσα δεν τόλμησαν ή δεν πρόλαβαν να τολμήσουν(sic) προκάτοχοί της με κάποιους απ’ αυτούς να καρατομούνται από τον υπουργικό θώκο λόγω του ότι έφταναν πολύ κοντά στον πυρήνα του προβλήματος του….”μεγάλου πάρτι” της βιομηχανίας των μηνύσεων και αγωγών που στήθηκε με … “ευήκοα ώτα”;

Και τι δεν αποκαλύπτει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) για την ΑΕΠΙ, τον τρόπο που διαχειρίζονταν  τα χρήματα και πως την διοικούσαν.

Όπως αποκάλυψε το tvxs.gr, του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, ο διευθύνων σύμβουλος έπαιρνε μισθό 635.565 ευρώ το χρόνο, συγγενής μέλους του ΔΣ έφτανε τα 466.266 ευρώ και είχαν 42 εκατ. κέρδη που δεν διένεμαν στους δικαιούχους και φυσικά ποτέ δεν δόθηκαν απαντήσεις αν τα χρήματα που επιδίκαζαν τα κατά περιοχή και περιόδους δικαστήρια από όσους έπεφταν στα γρανάζια της ΑΕΠΙ εγγράφονταν στους ισολογισμούς της και προσμετρώνταν ως έσοδα;

Είδωμεν…..