Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές από καταστήματα και 2 κλοπές δίκυκλων οχημάτων στο νομό Ξάνθης 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερις (4) κλοπές από καταστήματα και δύο (2) κλοπές δίκυκλων οχημάτων, που διαπράχθηκαν κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2017, στο νομό Ξάνθης.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) 15χρονων ημεδαπών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν από τον νομό Ξάνθης, δύο (2) δίκυκλα οχήματα (μοτοσικλέτα και μοτοποδήλατο) και διέρρηξαν τέσσερα (4) καταστήματα.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν από το εσωτερικό των καταστημάτων, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ περίπου, διάφορα πακέτα τσιγάρων και 2 κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα, και στην κατοχή του ενός δράστη ένα από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή οχήματος και πλαστογραφία

Συνελήφθη χθες (11-2-2017) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί κλοπή τον Δεκέμβριο του 2016 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του και οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Εξιχνίαση κλοπής από οικία σε χωριό της Καβάλας

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για κλοπή

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή από οικία, που διαπράχθηκε την 11-2-2017 το πρωί, σε χωριό της Καβάλας.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 30, 26 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι, όπως προέκυψε, το πρωί της 11-2-2017, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Γραβούνα Καβάλας και αφαίρεσαν από αύλειο χώρο οικίας τέσσερις (4) μπαταρίες Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι αφαιρεθείσες μπαταρίες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Κατασχέθηκε επίσης το όχημα των δραστών.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας.

Στο νομό Δράμας εξιχνιάστηκε κλοπή 2 οχημάτων από επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων

Συνελήφθη ένας 38χρονος ημεδαπός

Εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα που αφαίρεσαν οι δράστες

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σταυρούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κλοπή από επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων, που διαπράχθηκε, στο νομό Δράμας.

Συνελήφθη o 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, κλοπή τροχοφόρου, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, ο δράστης με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων, στην Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, όπου αφού την διέρρηξαν, προκαλώντας φθορές, στη συνέχεια αφαίρεσαν από το εσωτερικό της κλειδιά αυτοκινήτων και από τον αύλειο χώρο δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Λίγη ώρα αργότερα, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια ερευνών για τον εντοπισμό δραστών αξιόποινων πράξεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν μετά από καταδίωξη το ένα από τα αφαιρεθέντα οχήματα, στο οποίο επέβαινε ο 38χρονος.

Από τις εμπεριστατωμένες έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή της Δράμας και το δεύτερο αφαιρεθέν όχημα. Επίσης, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκε, ολοσχερώς κατεστραμμένο από πυρκαγιά, το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μεταβούν στην παραπάνω επιχείρηση. Για το εν λόγω αυτοκίνητο και την πινακίδα κυκλοφορίας που έφερε, προέκυψε ότι είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω αφαιρεθέντα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, καθώς επίσης και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων που εντοπίσθηκαν σε ένα από αυτά.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου Δράμας.